Πρόγραμμα Γ.Γ. Νέας Γενιάς

Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Μαθητών

Εκδήλωση ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών στις 28/11/2013. Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στα πλαίσια του Προγράμματος: "Υποστήριξη Πρωτοβουλιών των Μαθητών ? Εντός εκτός και επί τα αυτά: Μαθητές εν δράσει!", που υλοποίησε το σχολείο μας. Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου, που αφορούσε τον τομέα περιβάλλον, περιελάμβανε τις ακόλουθες δράσεις:


  1. Δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.
  2. Εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος στο σχολείο.
  3. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος όπως την σωστή διαχείριση απορριμμάτων, τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

100%x220

Ενημερωτικό φυλλάδιο

Το ενημερωτικό φυλλάδιο (brochure) που δημιουργήθηκε από τους μαθητές ( αρχείο pdf).

Λήψη

100%x220

Φωτοβολταϊκό σύστημα

Το Φωτοβολταϊκό σύστημα που εγκαταστάθηκε στο σχολείο και είναι σε λειτουργία ( συμπιεσμένο αρχείο με εικόνες).

Λήψη

100%x220

Παρουσίαση

Η παρουσίαση που έγινε από τους μαθητές της Γ' τάξης, που υλοποίησαν τη δράση, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος ( αρχείο pdf).

Λήψη

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε και δεντροφύτευση, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, στους χώρους των δημοτικών σφαγείων του Δήμου Φιλιατών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες εικόνες από την δεντροφύτευση.